31 december 2013 ~ 0 Comments

Behandeling met visjes kan gevaarlijk zijn

fish spaSpa en wellness centra adverteren er regelmatig mee, een voetbehandeling met Garra Rufa visjes. Gezondheidsautoriteiten in Groot-Brittannië waarschuwen echter tegen deze 'pedicurebehandelingen' met visjes. Het blijkt voor sommige mensen levensgevaarlijk.

Mensen die de behandeling ondergaan, plaatsen hun voeten in een bak water waarin de visjes zwemmen. Het is de bedoeling dat de beestjes vervolgens dode huidcellen opknabbelen.

Voor gezonde mensen kan de behandeling weinig kwaad, maar mensen die lijden aan onder meer suikerziekte of de huidaandoening psoriasis zouden er voortaan van moeten afzien.

Dat maakte de Britse Health Protection Agency (HPA) onlangs bekend. Eerder werd al een verbod op de behandeling uitgevaardigd in verschillende Amerikaanse staten. Ook in Canada is de behandeling verboden.

Er bestaat kans op infectie door onder meer vervuild water, door bacteriën die van de visjes afkomstig zijn of door besmetting via mensen die eerder met hun voeten in het water hebben gezeten.

Leave a Reply