23 juni 2017 ~ 0 Comments

Wat doet een medisch pedicure?

Weet wat u doet bij pijn aan uw voet….

Wie kan u helpen?

Wie kan u nu helpen? Er zijn pedicures, medische pedicure, gespecialiseerde pedicures en nog veel meer. Maar wie doet nu wat? En waar moet ik naar toe?

Hier een klein overzicht.

Pedicure

Een pedicure verwijdert lastig eelt, likdoorns, kloven, behandelt nagels en voorkomt ingroeien. Maar geeft ook voorlichting om pijnklachten te voorkomen.

Gespecialiseerde pedicure

De gespecialiseerde pedicure kan daarnaast ook mensen behandelen met reuma en/of diabetes.

Medisch pedicure

De medisch pedicure kan alle risicovoeten behandelen van personen met reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van teenafwijkingen, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken.

Specialisatie schimmeldiagnostiek

Een medisch pedicure kan de specialisatie schimmeldiagnostiek volgen. Hierdoor weet zijn alles over voet- en nagelschimmel. Zij kan een biopt afnemen en deze opsturen naar een medisch laboratorium voor verder onderzoek. Kan u adviseren over hoe een schimmel te behandelen en hoe deze aan te pakken.

Derma Clinic Vlodrop

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is al van dit bovenstaande. Zij is begonnen als pedicure, heeft zich vervolgens gespecialiseerd in reuma en diabetes en is uiteindelijk medisch pedicure geworden. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in de schimmeldiagnostiek. Daarnaast geeft zij les aan toekomstige pedicures en volgt regelmatig nascholingen om volledig up to date te blijven.

Leave a Reply