16 augustus 2012 ~ 0 Comments

Hoe krijg of behoud ik mooie voeten

Als u een behandeling heeft gehad bij de pedicure, zijn uw voeten weer netjes en verzorgd. Natuurlijk wilt u dat zo houden. Maar hoe kunt u nou uw voeten zo lang mogelijk mooi en netjes houden.

Luister naar de pedicure                      
Als pedicure heb ik verstand van de verzorging van voeten en teennagels. Volg mijn adviezen dan ook op.
Als u een voet heeft waar veel eelt op zit en ik adviseer u een indringende créme te gebruiken, doe dit dan ook trouw en consequent. Heeft u veel last van likdoorns, investeer dan in een orthese of steunzolen. Uw voeten dragen de gehele dag uw lichaam en met pijn lopen is vandaag de dag niet meer nodig.

Behandel uw voeten met zorg
Draag dagelijks schone sokken, het liefst van katoen of wol. Dit zijn natuurlijke producten en die nemen eventueel transpiratievocht goed op. Draag bij voorkeur schoenen die van leer zijn gemaakt, zowel de buitenschoen als de binnenvoering.Verzorg uw voeten en teennagels
  Het is fijn dat uw voeten er mooi uitzien. Gebruik daarom elke dag een voetcréme om uw voeten soepel en zacht te houden. Ik kan u adviseren welke créme voor uw voeten geschikt is. Als u zomers graag op sandalen of open schoenen loopt, créme dan uw voeten extra in. Als u zwakke nagels heeft, zal ik u adviseren om een nagelversterker te gebruiken. Als u veel last heeft van ribbeltjes in de nagel, kunt u bijvoorbeeld een zogenaamde ridge filler gebruiken voordat u nagellak opbrengt. Uw nagellak zit dan egaal op uw nagels en blijft bovendien veel langer mooi. Uw nagellak beschermt u met een laagje topcoat. Om verkleuring van de nagel te voorkomen, kunt u voor het aanbrengen van de nagellak basecoat aanbrengen.

Weet wat u heeft
Ondanks de zorgvuldigheid van de fabrikanten kunt u gevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen in verzorgingsproducten en daar allergische reacties op krijgen.
Het is dan ook uitermate belangrijk om te weten of u inderdaad een allergie hebt. Vraag hierover advies bij mij. Kenmerken van allergische reacties zijn: rode plekken, jeuk en/of een zwelling rond de nagels. Ook kan er irritatie ontstaan rondom de ogen en mond. Al heeft u slechts last van één van deze symptomen, dan is het toch verstandig om contact op te nemen met mij. Ik kan u dan vertellen wat u het beste kunt doen.

Vraag hulp
Een klein scheurtje in uw teennagel kunt u zelf bijwerken. Is er een grote scheur ontstaan, ga dan niet zelf prutsen, maar roep dan de hulp in van mij. Ik kan de nagel zo verzorgen dat deze geen klachten van ingroeien gaat vertonen.

Voetverwennerij
Verwen uw voeten eens en neem twee tot drie keer per week een voetenbad.
Een voetenbad is goed voor welzijn en geest. Het werkt ontspannend of stimulerend en is soms noodzakelijk als desinfectie gewenst is. Als u veel last heeft van transpirerende voeten, dan kunt u bijvoorbeeld wat rozemarijn toevoegen. Lavendel heeft een activerende en kalmerende werking. Ook kamille kan aan het badwater toegevoegd worden. Het is uitermate geschikt voor een gevoelige huid en bevordert het genezingsproces van een eventueel wondje.

Kom regelmatig langs.
Dit zijn slechts enkele tips en handigheidjes voor thuis. Wilt u uw voeten en teennagels in topconditie houden, maak dan regelmatig een afspraak bij mij. Hier vindt u ook de juiste en verantwoorde producten om uw voeten goed te verzorgen en te verwennen.

Heb je iets gehad aan mijn blog? Wil je deze hieronder dan delen via facebook, hyves of twitter. Dank je wel.

Leave a Reply