Wrat verwijderen

Wratten verwijderen

wrattenVoetwratten kunnen erg pijnlijk en vervelend zijn. En dat loopt niet echt lekker natuurlijk.

Normaliter verdwijnen wratten binnen 1 jaar, maar voetwratten kunnen behoorlijk hardnekkig zijn en kunnen daardoor helaas jaren aanwezig zijn.

Hoe ontstaan wratten?

Wratten worden veroorzaakt door een virus en komen voornamelijk bij kinderen voor. Wratten zijn dus besmettelijk, zeker als ze bloeden.
Wratten verdwijnen weer als een kind voldoende anti-stoffen tegen het virus heeft aangemaakt.

Volwassenen die als kind zijnde niet genoeg anti-stoffen hebben aangemaakt kunnen op latere leeftijd alsnog met wratten geconfronteerd worden.

Wratten zijn echter niet schadelijk, maar wel erg vervelend natuurlijk.

Een wrat verwijderen met de HTC pen

Met de HTC pen kan ik wratten verwijderen door middel van elektrocoagulatie. Dit is een stuk minder pijnlijk dan het bevriezen van wratten, wat nog2015-04-25-20.53.16-570x342 vaak bij huisartsen gebeurt. Hierbij is vaak lange napijn, dat is niet het geval met de HTC pen. Mijn ervaring met klanten is dat men de pijn reuze mee vindt vallen.

De voordelen van de behandeling is toch wel dat het echt werkt en dat de klant direct na de behandeling weer normaal kan lopen en schoenen kan dragen.

De behandeling bestaat uit tenminste 3 keer aanstippen, soms is er nog een 4e keer nodig. Dit moet om de 3 à 4 dagen gebeuren.